[ad_1]
Kaartverkoop Musicalvereniging Abbekerk gestart

De Musicalvereniging Abbekerk speelt Anatevka op 25, 26, 31 oktober en 1 november 2014 in Theater De Nieuwe Haven in Abbekerk. Kaartjes zijn via de website www.azov.nl verkrijgbaar vanaf € 15,50.

Het is het verhaal van de lotgevallen van een vader die ondersneeuwt in een gezin met zes vrouwen tegen de achtergrond van een aangrijpende geschiedenis, de vervolging van joden in de 20-ste eeuw. Rijke joodse humor, vol van zelfspot, gaat in dit verhaal hand in hand met verdriet.
Anatevka is een kleine joodse nederzetting in Rusland in 1905. Op het dak van de woning van Tevye, de melkman, speelt een violist. Hij staat symbool voor de tradities van de joodse gemeenschap in Anatevka. Door deze tradities is de gemeenschap in staat zich staande te houden. Tevye werkt hard om zijn vrouw, Golde, en hun vijf dochters te onderhouden. De dochters hebben inmiddels de huwbare leeftijd bereikt. Ze vragen zich af of de koppelaarster Yente de man van hun dromen voor hen zal vinden. De koppelaarster vertelt Golde dat ze een man heeft uitgezocht voor haar oudste dochter.
Intussen probeert de student Perchik de dorpelingen bewust te maken van het verdrijven van joden in de dorpen rond Anatevka. De dorpelingen willen het nieuws niet horen. Maar waar Perchik al voor waarschuwde gebeurt uiteindelijk ook in Anatevka.

Wij hopen u te zien!

Welkom

[ad_2]

Source