[ad_1]
De titel is u bekend. Het boek van Albert Mol staat bij u of uw ouders in de kast, of u hebt het op een boekenmarkt al eens door uw handen laten gaan. Of u denkt misschien aan de film van Paul Verhoeven, die naar het boek gemaakt is.
Maar was het u ook al bekend dat er een paar jaar geleden een musical is geschreven, gebaseerd op dit boek?

Het verhaal van Blonde Greet en haar bovenbuurvrouw Nel (‘haar van boven’) die wonen en werken op de Wallen in het Amsterdam van 1969. Ze hebben zo hun twijfels over het door hun gekozen oudste beroep van de wereld. De wanhoop soms, maar ook de mooie momenten, de ware liefde en de gein, dit alles komt voorbij in een razendsnelle aaneenschakeling van doldwaze of juist felrealistische scènes. De titel is u bekend. Het boek van Albert Mol staat bij u of uw ouders in de kast, of u hebt het op een boekenmarkt al eens door uw handen laten gaan. Of u denkt misschien aan de film van Paul Verhoeven, die naar het boek gemaakt is.
Maar was het u ook al bekend dat er een paar jaar geleden een musical is geschreven, gebaseerd op dit boek?

Het verhaal van Blonde Greet en haar bovenbuurvrouw Nel (‘haar van boven’) die wonen en werken op de Wallen in het Amsterdam van 1969. Ze hebben zo hun twijfels over het door hun gekozen oudste beroep van de wereld. De wanhoop soms, maar ook de mooie momenten, de ware liefde en de gein, dit alles komt voorbij in een razendsnelle aaneenschakeling van doldwaze of juist felrealistische scènes.

56 people went
[ad_2]

Source